Valg af lagen kan forbedre søvnen

Mange danskere bruger længe deres lagner, inden de skiftes ud. Dette kan skyldes bevidsthed om at gøre noget godt for klimaet. Det kan dog også skyldes, at mange ikke tænker over soveværelset i hverdagen. For disse personer, er søvn et praktisk anliggende. Det bliver noget, som skal overstås, så man kan blive frisk igen og komme videre med ens mål i livet. Dog viser statistikken, at jo ældre vi bliver, jo mere går vi op i hvordan vi sover. Man vil typisk se færre unge mennesker købe varer af kvalitet i sengetøjslagre end man vil se ældre menneske. Dette kunne ved første øjekast være en generationskløft, men det viser sig ved nøjere inspektion at være en alderskløft.

Jo ældre vi bliver, jo mere opdager vi vigtigheden af en god søvn, før vi kan klare dagen optimalt. Hvis man negligerer søvnen, så negligerer man også dagen. På denne måde er søvn og vågen tilstand indbyrdes afhængige af hinanden. Det kan måske forklare, hvordan mange mennesker oppe i årene generelt går mere op i hvilke materialer, som deres seng udgøres af. Om det er bomuld, satin eller et helt tredje materiale. Hvad mange oplever er, at hvis man kan optimere søvnens kvalitet, så kan man også optimere den efterfølgende dag. At investere i sengen som helhed er dermed af stor værdi for mange.

Det rigtige lagen er vigtig for søvnkvaliteten

Mange tænker måske over materialerne som dynen og puden er lavet af. Her fås der mange varianter på markedet og mange udbydere garanterer en bedre søvn. Det kan derfor hurtigt ske, at man også kan overse værdien af et godt lagen. Man skal huske på, at alle sengens dele udgør en helhed tilsammen. Hvis man skal forbedre selve søvnoplevelsen, så skal man komme hele vejen rundt.

Hvad angår lagner, så findes der også mange varianter på markedet – eksempelvis stræklagner eller kuvertlagner. Førstnævnte er med elastik, hvor sidstnævnte er syet i hjørnerne på en måde, så den passer godt til en topmadras. Uanset hvilken type man vælger, så skal man dog altid vælge en størrelse, der passer til madrassen. Hvis der er overskydende stof tilbage, og hvis den ikke sidder stramt om madrassen, så vil man hurtigt glide rundt om natten. Jo fastere underlag man har, jo roligere søvn vil man typisk også få.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *